tiistai 1. heinäkuuta 2014

Keskikesän Viisas ajanhallinta



On heinäkuun ensimmäinen päivä ja useimpina vuosina olisin nyt jo lomalla. Nyt ollaan kuitenkin töissä ja valmistaudutaan vaimon kanssa täysillä Ajantiedon syyskauteen. Perheyrittäjyyttä parhaimmillaan.

Viisas ajanhallinta-koulutuksissa painotan lomien pitämisen tärkeyttä - pidetään lomat ajallaan ja rauhoitetaan ne. Näin on itsellämmekin tarkoitus, mutta hieman myöhemmin.

Kesästä kannattaa nauttia olipa töissä tai lomalla, satoi tai paistoi. Muutama ajatus lomasta ja työstä.

Loman pitää olla lomaa, ei loman suorittamista. Lomastressi on kielletty. Siltä välttyy, kun ei aseta erityisiä lomatavoitteita. Nyt rimaa ei ole. Pidetään kiinni kiireettömästä, joustavasta, löysästä ja tilanteiden mukaan muuttuvasta aikataulusta. Tämä onnistuu, kun lähipiiri suhtautuu lomaan samalla tavalla. Ei luvata sukuloida tai käydä ystävien mökillä. Käydään, jos se tuntuu hyvältä.

Pienistä hetkistä nauttii, kun välillä pysähtyy. Tiedostaa oman itsensä ja toteaa, että onpa elämä oikeastaan aika mukavaa.  Elämässä ja lomalla aivan erityisesti pätee vanha viisaus ”Onnellisia ovat ne, jotka eivät murehdi asioita, joita ei voi muuttaa”. Loma ei ole väline itsensä toteutamiseen. Se on itseisarvo.

Jos satut olemaan nyt töissä, onnittele itseäsi. Keskikesä on työn parasta aikaa. Poikkeuksena ne alat, joilla kiire keskittyy heinäkuulle. Suuri osa työkavereista ja asiakkaista on nyt lomalla!
On aikaa itselle. Nyt on mahdollisuus tehdä asioita, joita ei normaalisti ehdi tehdä .

Tee sille ajanjaksolle, kun olet itse töissä ja valtaosa muista lomalla oma projektikalenteri.
Piirrä fläpille väljä ruudukko, jossa jokainen päivä on oma laatikkonsa. Listaa tehtävät, jotka haluat, kykenet ja ehdit tehdä nyt. Sijoita ne kalenteriisi. Keskittymistä vaativat aamupäivisin ja helpommat iltapäivisin.

Nyt on aikaa siivota oma työpiste ja pää. Laittaa asiat järjestykseen. On aikaa lukea tai selata vanhat lehdet. Jätä mobiililaitteiden käyttö nyt vähemmälle. Ota enemmän aikaa vähemmille asioille. Keskity, virittäydy ja lataa itseäsi. Nyt on aikaa suunnitella tulevaa syksyä ja seuraavaa vuotta. On myös aikaa suunnitella oman osaamisen kehittämistä ja laittaa loppuvuoden kalenteriin muutama inspiroiva työelämätaitojen ja oman ammattiosaamisen koulutuspäivä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti